Home > Cannot Connect > Sharepoint 2010 Web Application Cannot Connect To The Configuration Database

Sharepoint 2010 Web Application Cannot Connect To The Configuration Database

Contents

The problem may occur if sharepoint simply can’t find the database. check for IIS, whether it is configured in IIS 5.0 islolation mode 3. The admincontentdatabase parameter specified with the configdb command is invalid.The Central Administration Web Application content database name located at thespecified database server contains user-defined data.  Databases must be empty before they If This problem persiste, Choose to diconnect from the server farm. this content

When does TNG take place in relation to DS9? Did you perhaps change the NETBIOS ( Domain name of the server? what should i do ??? Configure SQL Services to run under SQLSvc credentials 5. http://stackoverflow.com/questions/8753197/cannot-connect-to-the-configuration-database

Cannot Connect To Configuration Database Sharepoint 2010

Thanks again for being prompt and helpful. –change picture Jan 6 '12 at 4:19 no problems, ive spent many hours banging my head against a wall with SP as About Advertising Privacy Terms Help Sitemap × Join millions of IT pros like you Log in to Spiceworks Reset community password Agree to Terms of Service Connect with Or Sign up Second, use PSCONFIG command-line utility which can help reconfigure the SP Configuration database."   A more specific approach.   Ok. I checked the application Pool - properties- Identity and sure enough that was it.

Enter an account and password for an account with a lot of permissions. I've updated my post. :) 8:17 AM Anonymous said... Under Process Model, Identity, change it, choose "Custom Account".9. Cannot Connect To The Configuration Database Sharepoint 2007 Central Administration See Also: You receive a "Cannot connect to the configuration database" error message when you connect to your Windows SharePoint Services 2.0 Web site (Microsoft Support) You receive an "Unable to

SharePoint Site only accessible within Server Remote Desktop Console only. I checked the application Pool – properties- Identity and sure enough that was it. Please follow the below steps and try to start the service: a. https://mysharepointsolution.wordpress.com/2012/10/11/how-to-fix-cannot-connect-to-the-configuration-database/ I had to change the service account that was executing the service to a domain account and change its permissions. –Shrout1 Nov 22 '13 at 14:07 add a comment| up vote

Blogs SharePoint 2010 Home Edit this post Upcoming Events Recent Posts Migration from SharePoint 2010 to SharePoint 2016How to Save a Large List Template in SharePoint 2010How to Upgrade SharePoint 2010 Sbs 2011 Cannot Connect To The Configuration Database Don't just give a one-line answer; explain why your answer is right, ideally with citations. even into a test environment.Set up your accounts and follow the steps and keep me connected :) Saturday, January 10, 2009 8:45 PM Reply | Quote 0 Sign in to vote Because the SID in Central Admin and the Configuration Database don't match, they are considered different users.

Cannot Connect To The Configuration Database. Sharepoint 2010 Central Admin

Right click SQL Server(SHAREPOINT) services->Properties->click Log On Tab c. https://social.technet.microsoft.com/Forums/sharepoint/en-US/93cd6e15-c68f-4ee9-b42e-b4cdf402924c/cannot-connect-to-the-configuration-database-moss-2007?forum=sharepointadminlegacy Thanks in advance Monday, May 10, 2010 10:27 AM Reply | Quote Answers 1 Sign in to vote Hi, Try to run the SharePoint configuration wizard once, follow these steps Cannot Connect To Configuration Database Sharepoint 2010 If all is working, try also the following: 1. Cannot Connect To The Configuration Database Sharepoint 2007 Reply adari View January 10, 2008 Hi, In my situation, all the following conditions are working fine. ->SQL or WMSDE database is running->IIS 6.0 is running ->The account for connecting to

But I have a couple for questions: 1. news SharePoint 2013 & Office 2013 RTMAvailable Creating a new customized Master page in SharePoint2013 RSS feed Google Youdao Xian Guo Zhua Xia My Yahoo! In that care I want to ask if any of servers (ISS - MOSS WebAPP or SQL Server are runing on Domain controller?) If not follow that steps:1. But after the server is running for several hours, it starts to show the "Cannot connect to the configuration database" i checked the w3wp.exe seemed to have doubled in size 320,000kb Webpartpageuserexception: Cannot Connect To The Configuration Database

share|improve this answer answered Dec 12 '14 at 10:19 Mukklan 12 add a comment| up vote 0 down vote in my case the problem was secondary replica of Always on Was In that step is supposed that you do not have any db created or installed. US Election results 2016: What went wrong with prediction models? have a peek at these guys Use psconfig to create database.

The SQL database may not be running. Sharepoint 2010 Cannot Connect To The Configuration Database After Moving Database Quick Search in List View 4. If not take a look at the permissions on the app pool for that web app share|improve this answer answered Jan 6 '12 at 4:10 Luke McGregor 18.2k870116 Thanks

If the issue insists, I suggest you to ask the question into SQL server forum and resolve the Problem why you can’t start the SQL server service.

Logs say: Leaving function SqlSession.ExecuteNonQuery10/15/2008 11:54:24 1 INF Did not find version 60b1f2be-5130-45ab-af1d-edd34e626b5d in database AWDPRO01\OfficeServers, server WSS_Search_PROJECTTEST10/15/2008 11:54:24 1 INF Entering function SqlServerHelper.SqlServerHelper10/15/2008 11:54:24 1 INF Entering function SqlServerHelper.Initialize10/15/2008 11:54:24 In our case it turned out to be FILE PERMISSIONS problem. I'm making several assumptions which may be incorrect.  I assumed the first DB name is one I'm creating and should not exist :(SharepointAdminContent2)I assumed that the second DB name is an Cannot Connect To The Configuration Database Sharepoint 2010 After Changing Computer Name Reasons for this may be many: the database has moved, dns has changed, … In my case was the later.

I had a huge problem with this after I deleted two sites one was an FBA site and then proceeded to recreate them The issue was permission based for my DBUser Boss sends a birthday message. Marked as answer by Liakath Sunday, November 14, 2010 2:11 AM Friday, November 12, 2010 5:33 AM Reply | Quote 0 Sign in to vote Hi Liu, I am Ali, check my blog By creating an account, you're agreeing to our Terms of Use and our Privacy Policy Not a member?

We found that the service was set to Manual startup, and after a server reboot WSS failed. 5:52 AM Boris Gomiunik said... The Analysis: There are many reasons why: You applied a Hotfix or Service Pack to your SQL Server and have not restarted the SQL Server. Hi, adari. when I visit the new site collection.

Would the search crawl cause such a problem? 6:35 PM adari said... Reply anon View March 14, 2010 "I dont know if this will help anyone but I had issues similiar to this and nothing seemed to work. The problem may occur if sharepoint simply can't find the database. All the web applications are working fine.

That did the trick. Plz help. Like this:Like Loading... If all is working, try also the following:1.

For more clarifications: I saw that yuo are runnig into AD environment. Reply DBA View July 29, 2010 I've Found a SQL scanner that can locate any SQL server at your network (multi-subnet) it can also try to brute force the SA user Very strange but this worked for me. How to prove that authentication system works, and that the customer is using the wrong password?

All rights reserved.Newsletter|Contact Us|Privacy Statement|Terms of Use|Trademarks|Site Feedback TechNet Products IT Resources Downloads Training Support Products Windows Windows Server System Center Browser   Office Office 365 Exchange Server   SQL Server And then everything was back on track again! Monday, May 10, 2010 12:38 PM Reply | Quote 0 Sign in to vote If you cannot track donw the issue based on the suggestion already given, one solution is to It was set to predefined network service but it actually needed to set to configurable and the user name /password that it was originally set up with.